Aranykalászos gazda

Aranykalászos gazda OKJ azonosító száma: 31 621 02 

Képzés nyilvántartásba vételi száma: E-001383/2015/A008

 

Az aranykalászos gazda általános mezőgazdasági szakismerettel, a mezőgazdasági munkák végzéséhez szükséges elméleti, fizikai és gyakorlati felkészültséggel, vállalkozói tevékenységhez szükséges alapismeretekkel is rendelkező mezőgazdasági szakember, aki a mezőgazdasági termelési munkákat gazdaságos, környezetkímélő technológiákkal képes elvégezni. 

1 hektár felett földet csak földműves vehet! Fiatal gazda pályázat igényléséhez mezőgazdasági szakismeret szükséges!

A 2013. évi CXXII. törvény meghatározása szerint földműves: 

Magyarországon nyilvántartásba vett belföldi természetes személy, illetve tagállami állampolgár, aki e törvény végrehajtására kiadott rendeletben (504/2013. (XII. 29.) Korm. rendelet) meghatározott mezőgazdasági vagy erdészeti szakirányú képzettséggel rendelkezik…
A feltételeknek megfelel az ARANYKALÁSZOS GAZDA (E-001383/2015/A008) végzettség.

 

Az Aranykalászos gazda (OKJ 31 621 02) bizonyítvánnyal rendelkező képes talaj-előkészítést, vetést végezni. A talaj termőképességének fenntartásával kapcsolatos feladatokat ellátni. Az OKJ-s részszakképesítéssel rendelkező képes növényápolást végezni, továbbá gyümölcs-, szőlő- és zöldségtermesztési alapfeladatokat ellátni. Az OKJ-s bizonyítvány birtokosa tartástechnológiai feladatokat hajthat végre, takarmányozhat és szaporíthat állatot, valamint elláthat állatjólléti és -higiéniai feladatokat. Mindezeken kívül a sikeres OKJ-s tanfolyam elvégzése után lehetőség nyílik gépet, épületet, építményt karbantartani, egyszerű javítást végezni, környezet-, tűz- és munkavédelmi előírásokat betartani és betartatni valamint kereskedelmi tevékenységet végezni. Az eredményes aranykalászos gazda komplex szakmai vizsga után az OKJ-s bizonyítvány tulajdonosa önálló agrárgazdasági vállalkozást működtethet és megkezdheti vállalkozási, szervezési és ügyviteli tevékenységét.

 

Az Aranykalászos gazda részszakképesítéssel betölthető munkakör(ök)
  • Állat- és növénytermesztő
  • Önálló gazda
  • Őstermelő

Az Aranykalászos gazda megnevezésű részszakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye ITT LETÖLTHETŐ>>>.

 

A tanfolyam ára: 160 000 Ft

 

Az ár tartalmazza az oktatást, az oktatási anyagot és a komplex szakmai vizsga díját is. Regisztrációs díjat nem számítunk fel. Részletfizetés megoldható egyéni ütemezés szerint.

A beiratkozáskor előzetes tudást mérünk!

 

Az OKJ-s tanfolyam elméleti oktatása Budaörsön, a gyakorlati Törökbálinton valósul meg. A komplex szakmai vizsga helyszíne: Törökbálint, ISU Tanya.

 


Pontos elérhetőség és kapcsolati adatok:

Térképes elérhetőség, útvonalterv