Targoncavezető

Építő- és anyagmozgató gép kezelője (Targoncavezető) OKJ azonosító száma: 32 582 02

Képzés nyilvántartásba vételi száma: E-001383/2015/A010

  

A 40/2009. (VIII.31.) KHEM rendelet alapján  2015. december 31-e után hatályát veszítik a régi építőgép-kezelői jogosítványok. 2016 január elsejétől már az új rendszer szerint kiállított új igazolvánnyal lehet a munkát folytatni.
A 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet alapján a gépkezelőnek OKJ bizonyítvánnyal és a gépcsoportra előírt, érvényesgépkezelői jogosítvánnyal is rendelkeznie kell.
A hatósági vizsga, az OKJ-s bizonyítvány birtokában csak gyakorlati vizsgát (gépkezelést) jelent!

 

A targoncavezető munkakörét megfelelő üzembiztonsággal, szakszerűen, a munka-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi előírások betartása mellett önállóan látja el a termelés megkövetelte színvonalon.

A Targoncavezető (OKJ 32 582 02) bizonyítvánnyal rendelkező képes a munkavégzés helyének kijelölésére és biztosítására, a feladatellátáshoz szükséges dokumentumok áttekintésére és a munkagép-napló vezetésére. Műszakkezdés előtt elvégzi a biztonsági és üzemi ellenőrzéseket, műszak végi feladatokat lát el. A tanfolyam elvégzése után tudja, hogy hogyan stabilizálja és üzemeltesse a gépet. Megtanulja betartani és alkalmazni rakodástechnológiai szabályokat, illetve előírásokat. A sikeres komplex szakmai vizsga letétele után azt is tudja, hogyan használja az egyéni és csoportos védőeszközöket, az esetleges veszélyforrásokat milyen módon és kinek kell jelenteni, hogyan intézkedjen baleset, illetve veszélyhelyzet esetén.  

 

A Targoncavezető szakképesítéssel betölthető munkakör(ök)

  • Targoncavezető

A Targoncavezető megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye ITT LETÖLTHETŐ>>>.

 

 

A tanfolyam ára: 110 000 Ft

 

Az ár tartalmazza az oktatást, az oktatási anyagot és a komplex szakmai OKJ-s és a gépkezelői jogosítvány vizsga díját is. Ezen felül tartalmazza egy választott gépcsoport árát is.  További választott kategóriák: gépcsoportonként 15 000 Ft. Regisztrációs díjat nem számítunk fel. Részletfizetés megoldható egyéni ütemezés szerint.

A beiratkozáskor előzetes tudást mérünk!

 

 

A jelenleg érvényes szabályozás szerint a targoncavezetőnek rendelkeznie kell egy megfelelő OKJ-s szakmai képesítéssel és egy gépkezelői jogosítvánnyal. Ennek megfelelően a teljes vizsga két részből áll. Az OKJ-s komplex szakmai vizsgát a hatósági (NKH-s) vizsga követi. 
Az OKJ-s Targoncavezetői bizonyítvány mellé a résztvevők különböző targonca-gépcsoportok kezeléséhez szükséges gépkezelői jogosítványt is kapnak. A gépkezelői jogosítványba jegyzik be azokat a targonca típusokat (vezetőüléses targonca 3324, vezetőállásos targonca 3313, gyalogkíséretű targonca 3312), amely(ek)ből a résztvevő gyakorlati vizsgát tett.

 

Cégek esetén van rá mód, hogy - létszámtól függően - az oktatást és a vizsgát is helyben tartsuk.  

 

Pontos elérhetőség és kapcsolati adatok:

Fehér Mónika +36 70 679 55 77

1112 Budapest, Budaörsi út 243 - GPS koordináták: 47.463041, 18.989415